BOLU / MERKEZ - Bolu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ara

4 Aralık 2023 tarihinde TÜBİTAK 2204/A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında okulumuzda İngilizce Öğretmeni Ayten BERBEROĞLU danışmanlığında, 11/B sınıfından Rukiye YILDIZ ve 11/A sınıfından Sümeyye SOYDEMİR’in yürüttüğü “Birbirimize Sandığımız Kadar Yabancı Mıyız?” başlıklı projenin bir faaliyeti olarak Kültür Günü etkinliği yapıldı. Tüm sınıfların katılımıyla konferans salonunda öncelikle proje tanıtıldı. Bu projenin farklı ülkelerden gelen misafir öğrencilerin okulda karşılaştıkları önyargılar ve bunların nasıl ortadan kalkabileceği üzerine bir çalışma olduğundan söz edildi. Okulumuzda Eritre, Libya, Suriye, Irak ve Afganistan olmak üzere 5 farklı ülkeden öğrencilerin olduğu tespit edilmiştir. Bu çalışma kapsamında bu ülkelerden belli sayıda öğrenciyle birebir yapılan görüşmeler ve uzman görüşleri sonucunda farklı kültürlerin karşılıklı önyargılarını ortadan kaldırabilmek için birbirlerinin kültürlerini tanımalarının ve birlikte etkinlik yapmalarının önemli olduğu ortaya çıkmıştır.  Konferans salonunda 5 farklı ülkeden öğrenciler ülkelerini sunumlarla tanıttılar. Ardından bu ülkelerden gelen öğrenciler kendi kültürlerine ait nesneleri -para, kıyafet, bayrak, süs eşyası, vb.- ve yemekleri tanıttıkları masalarda diğer öğrencilerin sorularını yanıtladılar.

Ara

TÜBİTAK 2204 Liseler arası Bilim Yarışmaları kapsamında projeyi yürüten ogrencilerimiz ve 11B sınıfı öğrencilerimiz Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine Atölye Çalışmalarının devamı olarak gittiler. Hem Güzel Sanatlar Fakültesi bölumlerini gezdiler hem de uygulama yaparak Göynük Tokalı Örtme Atölye çalışmasını tamamladılar.

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen “Genç Nida” Kuran-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışması ve “Kur’an’ın Genç Muhafızları” Hafızlık Yarışması Gerede Habibullah Üstün Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde 5 Aralık 2023 Salı günü yapıldı. Okulumuz 12/A sınıfı öğrencilerinden Hana OSAMA Kuran-i Kerim Güzel Okuma ve 10/A sınıfı öğrencilerinden Melike Merve KARA Hafızlık Yarışmasında okulumuzu en iyi şekilde temsil etmiştir. Öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenleri Ali SÜRÜCÜ ve Ayşegül KORKMAZ'ı tebrik ederiz.

Ara

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden Doç. Dr. Selami ALAN hocamız, öğrencilerimizle buluştu.

Ara

TÜBİTAK 2204 Liseler arası Bilim Yarışması kapsamında Okulumuz öğrencilerinin yürüttüğü Bolu ili Göynük ilçesi Tokalı Örtme Dokumaları ile ilgili seminer vermek ve uygulama yapmak amacıyla Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr.Pakize Kayadibi okulumuzda çok güzel bir etkinliğe imza attı.

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi” Okulumuzda Uygulanmaya Başlandı

Kas

Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenlerden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.” diyen Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım Öğretmenler Günü bu yıl da okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte coşkuyla kutlandı. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Bolu il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen,  ilkokul, ortaokul ve liselerde uygulanan ''Okuyan Okullar Projesi'' kapsamında okulumuzda Cengiz Aytmatov’un incelediğimiz "Toprak Ana" isimli eseri ile ilk panelimizi gerçekleştirdik.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, sonsuzluğa uğurlanışının 85'inci yıl dönümünde okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşen törenle anıldı.

Ekm

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetimizin ilanının 100. yıldönümünü büyük bir coşkuyla okulumuzda kutladık. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Gazze’de işgal altındaki kardeşlerimiz için düzenlemiş olduğumuz kermesimize katkıda bulunan tüm velilerimize, gayretiyle gurur duyduğumuz öğrencilerimize, emeği geçen öğretmenlerimize ve bize bu fırsatı ve şartları sağlayan Müdiremiz Sare Hanıma teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzda yürüttüğümüz 2024 TÜBİTAK Liseler arası bilim yarışması kapsamında Göynük ilçesini tarihi kültürel dokusuyla, coğrafi özellikleriyle tanımak, bu ilçemizde Belediye Başkanlığı ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen "Tokalı Örtme" kursunu ziyaret ederek bilgi alıp üretimini yerinde görüp deneyimlemek amacıyla gezi yaptık.

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul-Aile Birliği Toplantısı, 09.10.2023 tarihinde yapılmış olup; yeni yönetim kurulu belirlenmiştir.

Ekm

Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir okuma yarışmasına okulumuz 12/B sınıfından Aleyna Elgün ile katılık. "İstemem" adlı şiiri seslendiren öğrencimize ve diğer okul öğrencilerine hediye ve ödüllerini il Milli Eğitim Müdürümüz Cemil Sarıcı taktim etti.

Eyl

İki cihan güneşi, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) dünyaya gelişinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilimiz okulumuzda bir programla kutlandı.